קורס כלכלת המשפחה ואימון

בפינת "הכה את המומחה", נענה כל שבוע על שאלה מהבית. את מוזמנת לכתוב לנו בפייסבוק שאלות, ואולי נענה עליהן. והשבוע שאלה שקיבלנו מאחת הלקוחות – 

האם יש דרך להתנהל בתוך תקציב מבלי "להתכלב"? איך עושים את זה?

 

כשראינו את השאלה, ידענו שאנחנו חייבות לענות עליה. זו שאלה שחוזרת על עצמה המון, והמילה "להתכלב" תפסה לנו את העין. זו מילה חזקה, הרי מי רוצה לחיות כמו כלב? 

 

תחושת הצמצום

כשאת ניגשת לנהל את התקציב שלך, את לא רוצה להתקמצן, ולהרגיש שאת לא חיה את החיים. הכסף לא אמור להקטין אותך – כסף הוא משאב שמאפשר לך לגדול, להנות, ולחוות את החיים במקסימום.

הרבה יועצים פיננסיים מעודדים אותך לצמצם, לחסוך, ולוותר על מותרות. הם אומרים שהכי חשוב זה לצאת מהמינוס, גם אם לא יצאתם לבלות המון זמן. זו לא השפה שלנו! אנחנו שואפות ליצור יחד איתך תקציב מאפשר.

אז איך נפטרים מתחושת הצמצום וההתכלבות?

 

  1. מטרות והגשמות – חשוב להבין – כסף הוא משאב שמאפשר לך לחיות את החיים שלך כמו שאת רוצה. הגדירי איך את רוצה לחיות את החיים שלך. 

 

אם לא תעצרי רגע כדי להגדיר איך את רוצה לחיות את החיים שלך, ומה את רוצה לעשות, את תרגישי בתחושת הישרדות. לא פעם התחושה היא שחיים בזרימה, ושהחיים מובילים אותך למצב כלשהו מדבר לדבר.

תעצרי את הזרימה כדי לחשוב – אילו דברים אני רוצה להביא לתוך החיים שלי? הסתכלי כמה שנים קדימה, כדי לקבל את המיקוד, לאן את רוצה לנתב את הכסף שלך? 

 

כשאת לא ממוקדת, מגיעים הבזבוזים. הבזבוזים נועדו למלא תחושות רגשיות, ולא צורך אמיתי. הרבה פיתויים עובדים על הרגש, ואת מוצאת את עצמך קונה סתם, במקום לקנות דברים שתומכים בך לחיות את החיים שאת רוצה, ולהגשים את המטרות שלך.

הרבה הוצאות כספיות הן כיבוי שריפות, שנועדו למלא איזשהו חוסר, ולא נעשות מתוך תכנון. 

כשאת יודעת איך את רוצה שהחיים שלך יראו, עכשיו ובעתיד, יש לך את המיקוד והכוונה, והכסף יוכל להתחיל לזרום לתוך הדברים האלה.
כשהכסף הולך לדברים שחשובים לך מבפנים, את כבר לא מרגישה בצמצום ובהתכלבות, אלא תחושת העצמה. אמנם הוצאת כסף, אבל על דבר שאת רוצה, שתכננת להוציא עליו והוא מעצים אותך ואת בני המשפחה. 

 

  1. תהליך איזון תקציב – כשאת נכנסת לתהליך, ומתחילה לעבוד על התקציב החודשי, זה הזמן להסתכל על הדברים הקטנים של היומיום. עליך לבנות תקציב שמאפשר לך לקנות את כל מה שאת רוצה. לא להתכלב, אלא לראות על מה את מוציאה את הכסף, ולחלק את ההכנסה בצורה שיהיה תקציב להכול. בכך תוכלי להימנע מתחושת הצמצום. קודם כל, זהי על מה את מוציאה כסף. 

אולי תוכלי לשנות את התדירות, למשל במקום לצאת פעם בשבוע, לצאת פעם בשבועיים. כשאת מסתכלת על התקציב, הסתכלי על הדברים שהכי חשובים לך, ותכנני על מה תוציאי את הכסף וכמה. 

 

כשישבנו עם לקוחה לתכנן תקציב היא אמרה – ממילא אני לא קונה בגדים החודש. שימי לב, שאי אפשר למחוק דברים מהרשימה. אותה לקוחה תצטרך לקנות בגדים מתישהו. אל תצמצמי, אלא תתכנני כל צורך, ותכבדי כל דבר שאת צריכה. מה שקנית בעבר, כנראה תקני גם בעתיד, אז יש לתכנן את התקציב בהתאם. התכנון הוא מה שמאפשר לך ללכת לקנות, ולהנות, לפי סדרי עדיפויות. ככה את מרגישה שאת חיה את החיים כמו שאת רוצה אותם. אולי אפשר להפחית את המחיר של קנית הבגדים, אבל עדיין להישאר בגבול ההגשמה, ולא בתחושת צמצום.

 

  1. חיסכון בחשמל – אמרנו שאנחנו לא רוצות להיות בהתכלבות, ובצמצום, אבל זה לא אומר שצריך לבזבז. 

חשמל הוא אחת ההוצאות הכבדות בחשבונות הדירה, ולכן חיסכון בחשמל יכול לסייע לניהול תקציב מאוזן. שימי לב, אין הכוונה לחסוך בחשמל כדי לחסוך עוד אגורה או שתיים, אלא לדייק ולהתאים את השימוש של המשאב החשמל לצרכים שלך.

אין שום סיבה לבזבז חשמל – בדקי מה החשמל שאת צריכה כדי שיהיה נוח ונעים בבית, והשתמשי  במה שאת צריכה. אין סיבה להשאיר את הדוד דולק במשך 4 שעות. הדיוק יסייע לך לא לבזבז, בזבוז מגיע מתודעת חוסר – חוסר הערכה למשאבים, שגורם לבזבוז שלהם.
תודעת שפע לעומת זאת, מגיעה מתוך הערכה למשאבים שלנו, ומתוך הנאה ממה שאת משתמשת בו. בתוך התקציב ניתן לייעל את השימוש, ולהתאים כמו כפפה ליד את השימוש לצרכים שלכם. אחרי שדייקת את השימוש, חסכת כסף מבלי להרגיש שום שינוי באיכות החיים, מבלי להפחית ולהצטמצם – וזו התשובה לשאלה שהלקוחה שאלה אותנו. חסכת כסף, ולא התכלבת! ואפילו שמרת על הסביבה.  הכול מתחיל בדפוסי החשיבה שלך, מה הם ההרגלים ומה השימוש. 

 

מה הקשר בין השפה שלך לבין המציאות?

המילים שלך והשפה משפיעים על המציאות, ועל הכוונה והתת מודע. אם את מחברת את המילה תקציב למסכנות צמצום, התכלבות, וקמצנות, זה ישפיע על הגישה שלך וייתן לך תחושה לא נעימה. תתחילי למצוא מילים אחרות, שישנו את הגישה שלך – תקציב מאפשר, תקציב מעצים, תקציב שהוא הכלי המהותי שמאפשר לך לחיות בשפע. זכרי, בלי תקציב אי אפשר לחיות בשפע, ולכן הוא דבר חיובי. נסי לשבור את הדפוס של השפה, ותראי איך התחושה שלך משתנה בהתאם. 

 

רוצה לדעת איך לצאת מהמינוס בלי להתכלב, להגיע לחופש כלכלי

וללמוד את כל זה בצורה מהנה וחוויתי?

>> לפרטים נוספים לחצי כאן<<

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן