קורס כלכלת המשפחה ואימון

מחקרים מראים, שילדים שגדלו בבית עם מינוס, יכנסו למינוס גם הם.

היחס שלך לכסף יקבע איך הילדים שלך יתנהלו עם כסף בעתיד. הילדים סופגים בבית את מה שהם מרגישים, ולומדים ממך הרבה יותר ממה שאת חושבת.

רוברט קיוסאקי, מחבר הספר "אבא עשיר אבא עני", מדגיש כמה חשובה השכלה פיננסית כדי להתנהל נכון.

אז איך מנגישים נושא מורכב כמו כסף, לילדים?

הכול עניין של גישה

את אולי מרגישה שאת לא רוצה לדבר עם הילדים על כסף, כדי לא להלחיץ אותם, או להעמיס עליהם. אולי את מרגישה שאין לך את הכלים הנכונים כדי להכניס אותם לעולם הכסף בצורה בריאה. ילדים שיהיו מעורבים ומודעים בכלכלת המשפחה, יגדלו עם יחס בריא לכסף, ויבינו שכסף הוא אמצעי להשגת המטרות והגשמת החלומות. זה גם הזמן לשבור אמונות מגבילות, עוד לפני שהן התחילו.

הילדים רוצים לעזור, ורוצים להיות מעורבים. אין הכוונה שתכניסי את הילדים לתוך העולם הפיננסי כשותפים מלאים, אלא תחשפי אותם בהדרגה, דברי איתם בגובה העיניים ובהתאם לגילם של הילדים.

במקום להגיד "לא", תשאלי איך

כמה קשה להגיד לילד שלך "לא", כשהוא מבקש צעצוע חדש, חוג, או בילוי משפחתי. יש צביטה בלב, כשאת לא יכולה לאפשר לילד שלך את כל מה שהוא רוצה. במקום להגיד לילד לא, נסי לשאול אותו איך. למשל, אם הוא רוצה מתנה בשווי 300 ₪, נסו לחשוב יחד איך הדבר יכול לקרות. למשל, "אני יכולה לתת לך 100 ₪, תוכל לחכות למתנה לחג מסבא וסבתא, ואולי לשים בצד קצת מדמי הכיס שלך כל חודש". ילד שעובר את התהליך הזה, בחיים לא ייכנס למינוס. הגישה של "בוא נתכנן ביחד", נותנת לו תחושת העצמה וכוח, הילד אינו מרגיש "מסכן", אלא מרגיש מועיל, אדון לגורלו. לפתע, יש לו איך לתרום למצב, ולתכנן את התקציב כדי להשיג את המטרות שלו.

הילד לומד בצורה בריאה ונכונה, מהו חיסכון, מה הם סדרי עדיפויות, ודחיית סיפוקים.

הכול עניין של סדר עדיפויות

אם הילד מבקש ממך דבר מה, ואת רואה שהדבר אינו מתאפשר, נסי להסביר לילד את סדרי העדיפויות. למשל, לומר לילד שבקיץ אנחנו נסע לחופשה משפחתית בלונדון, ולכן כרגע אנחנו חוסכים את הכסף. שתפי את הילד בתכנון הטיול, ותוכלו לחקור ביחד על היעד לחופשה. הילד נלהב מהטיול, ומבין שאולי יצטרך לחכות מעט עם מה שביקש. כך, הילד לומד, שאמנם הוא לא יוכל לקבל כרגע את מבוקשו, אבל הוא מבין את סדרי העדיפויות. שימי לב שהכול מתבצע בגישה טובה וחיובית, ולא בתחושה של "אין".

פיצוי על הזמן האבוד

לא פעם, הזמן עם הילדים נדחק לעדיפות אחרונה, בין הניסיון לבצע את מטלות הבית, לעבוד, להקדיש זמן זוגי, וקצת זמן לעצמך. בתוך כל הבלגן, לא נשאר הרבה זמן לילדים, ואת מעט הזמן שנותר, תרצי לנצל למנוחה.

את אולי מרגישה צורך לקנות לילדים מתנות יקרות, או לקחת אותם לבילויים יקרים, כדי לפצות אותם על כך שאת לא מקדישה להם זמן איכות.

הורים רבים מרגישים תחושת אשמה, שהם לא מבלים מספיק זמן עם הילדים, וכדי לפצות אותם, ולהרגיש טוב עם עצמם, הם נותנים לילדים מתנות חומריות.

אחד הסיפורים שהכי זכורים לנו, הוא על משפחה שליווינו, שנהגה לצאת מדי שבת לבילויים יקרים, שכללו פעילות, מסעדה, ומתנות. באחד הימים, ההורים ניסו לבלות זמן איכות עם ילדיהם ללא מתנות – הם הלכו לסיבוב בקניון, וקנו לילדים ביצי קינדר. במהלך הבילוי הם ניסו להקדיש להם תשומת לב אמיתית וכנה, ושיחה עמוקה ומחברת. בתום הבילוי הילדים סיפרו שזה היה הבילוי הכי כיפי שלהם.

הזמן עם אמא ואבא, ללא הפרעות והסחות, הוא יקר מפז, ושווה הרבה יותר מכל מתנה יקרה. לפעמים הדברים הפשוטים ביותר הם המהותיים, ולא ניתן לקנות אותם בשום סכום שבעולם.

מה היה היחס לכסף בילדותך?

לפני שאת מנגישה את נושא הכסף לילדייך, נסי לשאול את עצמך איך זה היה בבית שלך. לא פעם, אנחנו משקפים את היחס שהיה אצלנו ומעבירים אותו הלאה לילדים שלנו. בחלק מהמקרים, נעשה "היפוך" – למשל מי שגדלה בבית עם תחושת צמצום וחוסר, עלולה להיות פזרנית כדי לבצע חוויה מתקנת. באותה נשימה, תוכלי להתבונן על האמונות המגבילות שלך שקיבלת מהבית כמו "בשביל כסף צריך לעבוד קשה", "יש להסתפק במועט", ועוד שלל חסמים שחוסמים אותך בהקשר של כסף.

נסי לשבת ולחשוב, איך תוכלי להנגיש את הנושא לילדים בצורה שתעצים אותם.

זכרי, ילדים שיגדלו בבית בו היחס לכסף הוא בריא, וילמדו התנהלות נכונה מגיל צעיר, לעולם לא יכנסו למינוס.

כדי ללמוד איך ליצור שפע כלכלי בחיים שלך:
איך לצאת מהמינוס תוך 3 חודשים, איך להפוך חובות לחסכונות ולחיות את החיים הטובים שחלמת עליהם תמיד >>לחצי כאן<<

ברגע שתדעי את כל זה תוכלי להבטיח את העתיד הכלכלי של הילדים שלך

>>לפרטים נוספים לחצי כאן<<

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן