קורס כלכלת המשפחה ואימון

כשאנחנו מביטים מסביבנו, אנחנו מבינים שאנחנו חיים בעידן של שפע: החנויות מלאות כל טוב, הסופרים מפוצצים במזון מסוגים שונים והקונים מעמיסים את עגלות הקניות עד גדותיהם. בתי הקפה והמסעדות הומים אדם, מכוניות בלי סוף נוסעות בכבישים העמוסים ובחופשות הטיסות לחו"ל מלאות בנוסעים שיוצאים לחופשות.

עד כאן, הכול נראה בסדר. באמת עולם של שפע. ובכל זאת, כנראה שלא הכול תקין. אם בודקים קצת יותר לעומק, מסתבר שהשפע שמסביב גורם להרבה אנשים להתבלבל:

מצד אחד אנחנו חיים בעולם שיש בו מכל טוב ומצד שני אנחנו קונים הרבה דברים ממש מיותרים! כי אנחנו חיים לא רק בעידן של שפע אלא גם בעידן של תרבות צריכה. כלומר: כמה שקונים יותר, יותר טוב…

האמנם? האם כדי להרגיש שפע, צריך לקנות מכל הבא ליד? האם באמת צריך להתפתות ולקנות בלי סוף?

ומה התוצאה של הקניה המרובה?

ומה באמת גורם לנו לקנות ולצרוך הרבה מעבר למה שאנחנו באמת צריכים?

לפי מה שקורה בשטח, אנחנו רואים שהצריכה המוגזמת גורמת למשפחות רבות לחיות במינוס! הסטטיסטיקה מספרת לנו ששבעים עד שמונים אחוז ממשקי הבית בישראל חיים עם מינוס,  קונים בכסף לא שלהם.

חלקם במינוס מזדמן, חלקם עם מינוס קבוע וחלקם עם מינוס מתגלגל. כלומר: מינוס שגדל וגדל וכדי לסתום אותו, לוקחים גם הלוואה ומשתמשים בכספי החיסכון ואפילו מגדילים משכנתאות!

והכל בשביל מה? כדי לקנות יותר מצרכים בסופר, שחלק מהם בסוף מגיע לפח. וקונים בגדים שאת חלקם אפילו לא לובשים…. ונוסעים במכוניות יקרות שצורכות הרבה דלק, מזהמות את האוויר ועולות הרבה כסף בתחזוקה החודשית, רק בשביל הרושם והסטטוס, כשאפשר להגיע לכל מקום גם עם רכב צנוע יותר, שעולה פחות גם בקנייה, גם בהחזקה החודשית וגם מזהם פחות את האוויר שאנחנו נושמים….

אז למה אנחנו קונים כל כך הרבה? מתוך תחושה של שפע?

ההפך הגמור: הקניה המרובה והמיותרת באה ממקום של חוסר!!!

מי שמפחד שמחר לא יהיה, קונה היום יותר כדי לאגור! כדי שמחר לא יחסר! והיום הוא אוגר ומוציא יותר כסף ממה שיש לו וכך מתחילה התסבוכת הכלכלית של המשפחה: קונים יותר מידי בסופר, וזורקים אוכל…

קונים יותר מידי בגדים, ובסוף אפילו לא משתמשים בחלק מהם.

קונים דירות גדולות שעולות הון תועפות גם כשאין כסף ומשתעבדים למשכנתא לכל החיים שלוחצת ומכבידה מאוד.

והמניע לכל הקניות האלה הוא התחושה של חוסר. והאבסורד הוא שככל שקונים יותר דברים (מיותרים) מסתבכים כלכלית ותחושת החוסר רק מתגברת!

אז מה עושים כדי להימנע מכל הטעויות האלה, מה זה שפע באמת?

תחושה של שפע היא קודם כל תחושה של סיפוק והנאה, של שביעות רצון! כשאת יודעת מה את רוצה ובאמת צריכה וקונה קנייה מדוייקת, אז את נהנית מכל מה שקנית, אז את חווה סיפוק והנאה. זה שפע!

כשעושים רשימת קניות מדוייקת לסופר ומבשלים ואוכלים את כל המצרכים, (ולא זורקים חצי לפח אחר כך) זה תחושת סיפוק והנאה, זה שפע!

כשעומדים מול ארון מלא בגדים ויש תחושה של "אין לי מה ללבוש" זה מקום של חוסר. כשעומדים מול ארון בגדים, וכל פריט בו מתאים לך, את לובשת אותו ומרגישה נפלא, זה מקום של שפע, גם אם יש לך רק מעט פריטים בארון!

וכאשר יודעים במדוייק מה רוצים ומה צריכים, ומפסיקים לקנות דברים מיותרים, פתאום יש יותר כסף לקנות מה שבאמת חשוב! ואין צורך לקחת הלוואות יקרות ומיותרות כדי לממן את כל הקניות המיותרות….

כאשר עובדים ומרוויחים , יש כסף! וכאשר את מנהלת נכון את הכסף ומוציאה אותו על מה שחשוב לך, על פי הערכים שלך  ושל המשפחה שלך, את לא תהיי במינוס. את תוכלי לקנות הכול במזומן ולחיות בתחושה של שפע, סיפוק, שמחה ושלווה.

כך את חיה "חיים של שפע"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן